Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αναπνοή: το μαγικό κλειδί της συνείδησης!

Κβαντικά διαλείμματα: επαφή με την αληθινή μας φύση!
(μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού)

Project Camelot-ερώτηση: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος κατά την άποψη σου για να προετοιμαστούν οι άνθρωποι για τις επερχόμενες αλλαγές, άσχετα από το επίπεδο συνειδητότητας που έχουν κατακτήσει? Πιστεύουμε πως είναι δυνατό να προετοιμαστεί κανείς μεν στον υλικό κόσμο, αλλά πως η «ασφαλής τοποθεσία», είναι σε τελική ανάλυση ένας αντικατοπτρισμός της συνείδησης αυτών που είναι συγκεντρωμένοι εκεί και κατά προέκταση κάθε τόπος είναι το ίδιο καλός –και ασφαλής- όπως και κάθε άλλος –ανεξάρτητα από τον δρόμο που έχει επιλέξει ο κάθε ένας αυτή τη στιγμή για τη διεύρυνση των εμπειριών του.

James:
Αυτή είναι μία περίπλοκη απάντηση, διότι όλα αυτά εξαρτώνται από τον κάθε ένα ξεχωριστά. Όμως συμπαντική υποστήριξη δεχόμαστε μέσω της αναπνοής μας. Διότι η αναπνοή μας μας συνδέει με την προέλευση μας και με τον όρο προέλευση/καταγωγή, δεν εννοώ τη γέννηση μας στον υλικό κόσμο –σε αυτή ή σε μία άλλη ζωή. Μιλώ για την συνειδησιακή κατάσταση της κυρίαρχης ολότητας, που είναι η καθαρότερη, μη διαστρεβλωμένη και απαράμιλλη κατάσταση ύπαρξης μας.
H αναπνοή συνδέει το ανθρώπινο εργαλείο με την προέλευση του, ανεξάρτητα από το γεγονός, σε ποιο σημείο του χωροχρόνου μπορεί να βρίσκεται ο άνθρωπος. Η αναπνοή είναι η πύλη ανάμεσα στην υλική διάσταση και τις περιοχές των κβάντων, τις υπερδιαστατικές δηλαδή περιοχές, αλλά δεν εννοώ τη φυσιολογική, μη συνειδητή αναπνοή, αλλά μία ιδιαίτερη τεχνική αναπνοής, την οποία ονομάζουμε «διάλειμμα κβάντων.»
Το διάλειμμα κβάντων αποτελείται από τέσσερα απλά βήματα:
  • ανέπνευσε και μέτρα κατά την εισπνοή. Διάλεξε έναν αριθμό από το τρία μέχρι το έξι, και μέτρα μέχρι εκεί, ανάλογα με τη χωρητικότητα των πνευμόνων, τη στάση του σώματος και την τοποθεσία όπου βρίσκεσαι.
  • Αφού εισπνεύσεις από τη μύτη, κράτησε την αναπνοή σου, μετρώντας πάλι μέχρι τον ίδιο αριθμό.
  • Εξέπνευσε από το στόμα, μετρώντας και πάλι.
  • Αφού εκπνεύσεις κράτησε και πάλι την αναπνοή σου μετρώντας και πάλι μέχρι τον αριθμό που επέλεξες.
Το μοτίβο αναπνοής μπορείς να το δεις στην απεικόνιση. Στην περίπτωση αυτή μετρήθηκε μέχρι το 4. Σημαντικό είναι να διατηρείται η συμμετρία και στα 4 στάδια. Εάν στο πρώτο βήμα δηλαδή μέτρησες μέχρι το τρία, θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και στα υπόλοιπα στάδια. Δεν χρειάζεται να είναι στο δευτερόλεπτο ακριβές, εμπιστεύσου απόλυτα αυτό που αισθάνεσαι μετρώντας και μην αφήνεις τη ροή να καταλήξει σε μπλοκάρισμα.
Στην εικόνα φαίνεται ένας κύκλος και συστήνεται να ολοκληρώσετε τρεις με τέσσερις κύκλους στη σειρά, πριν επιστρέψετε στη φυσιολογική αναπνοή σας. Αυτή η φάση ονομάζεται φάση εμβάθυνσης.

Κλείσε τα μάτια και κάθισε ίσια, αλλά άνετα, διατηρώντας με τις πατούσες σου επαφή με το πάτωμα. Στρέψε όλη την προσοχή σου, από την αρχή της φάσης εμβάθυνσης, σε όλα εκείνα τα πράγματα που έρχονται στην επιφάνεια της συνείδησης σου, διότι δεν έρχονται άνευ λόγου. Όλες αυτές οι σκέψεις και τα συναισθήματα θα πρέπει να εξεταστούν με βάση τις 6 αρετές της καρδιάς (εκτίμηση, συμπόνια, συγχώρεση, ταπεινότητα, θάρρος και κατανόηση).



Η φάση εμβάθυνσης διαρκεί συνήθως 3 με 5 λεπτά, όμως δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός. Επέτρεψε στη διαίσθηση σου να σε καθοδηγήσει. Σε κάθε μία από τις τέσσερις έως πέντε φάσεις εμβάθυνσης, μειώνεται και η «ορμή» των αναδυόμενων σκέψεων και συναισθημάτων, μέχρι να απελευθερωθείς τελικά στην τελευταία φάση από κάθε σκέψη και συναίσθημα και να εισέλθεις στην περιοχή των κβάντων.
Το διάγραμμα δείχνει μία τυπική σειρά από διαλείμματα κβάντων. Σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνονται τρεις σειρές αναπνοών και μια φάση εμβάθυνσης, που επαναλαμβάνονται τέσσερις φορές. Μπορείς όμως να εκτελέσεις μέχρι και πέντε κύκλους αναπνοών, οι οποίες να διακόπτονται από μία φάση εμβάθυνσης, όπου και πάλι είναι βασική η συμμετρία.


Μπορεί να σου φανεί αδύνατον να μπορεί η χρήση των κβαντικών διαλειμμάτων να αποτελεί μέσο απενεργοποίησης του συστήματος καταπίεσης της κυρίαρχης ολότητας και αποτελεσματικής διευθέτησης της μεταβατικής φάσης στην οποία βρισκόμαστε. Όμως σου συστήνω να δοκιμάσεις αυτές τις ασκήσεις αναπνοής για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, για να δεις που θα σε οδηγήσουν. Μόνο μέσα από την ατομική εμπειρία μπορείς να αξιολογήσεις εάν τα κβαντικά διαλείμματα σου παρέχουν πράγματι κάτι. Εάν μετά από τρεις εβδομάδες καθημερινής άσκησης επέλθει μια νέα διαύγεια και εμβαθύνεις στη σχέση σου με την προέλευση σου, θα έχεις κίνητρα και για να συνεχίσεις. Με αυτή την απόφαση δημιουργείς ένα νέο σημείο εκκίνησης, το οποίο ταυτόχρονα προσφέρει χώρο απεριόριστης ενότητας, ισότητας και αλήθειας

Υπάρχουν πολλές «αποχρώσεις» των κβαντικών διαλειμμάτων και σε ενθαρρύνω να τις ανακαλύψεις με το δικό σου τρόπο, για τον εαυτό σου. Αυτό που περιγράφω εδώ είναι απλώς μία βασική συμβουλή, αλλά υπάρχουν λεπτές διαβαθμίσεις αυτής της τεχνικής, που αποτελούν ισχυρότατες ενισχύσεις, που θα σου αποκαλυφθούν καθώς εξασκείσαι στην χρήση της βασικής τεχνικής. Μείνε λοιπόν ανοιχτός καθώς εξασκείσαι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου