Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στο κατώφλι της εποχής Ενότητας, Ισότητας και Αλήθειας


sovereign integral

μέρος 17ο
(μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού)

Project Camelot-ερώτηση 17η:
Θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου ως χρονοταξιδιώτη, που έχει επιστρέψει για να βοηθήσει και να οδηγήσει τον πλανήτη κατά τη μετάβαση? Θα έβλεπες άλλους μεγάλους δασκάλους και οντότητες κατ’ αυτό τον τρόπο?

James:
Όπως και κάθε άλλος ενσαρκωμένος εντός ενός ανθρώπινου εργαλείου, που ζει αυτή την εποχή, είμαι τόσο η Κυρίαρχη Ολότητα μου, όσο και η Πρωταρχική Πηγή. Έχω μια πιο έντονη επίγνωση αυτού σε σχέση με άλλους, όμως αυτή είναι και η μόνη διαφορά. Είμαι ένας από αυτούς που βίωσαν τη ζωή έξω από
τη φυλακή και επέστρεψα, όχι με περιγραφές της «άλλης πλευράς», αλλά με κωδικοποιημένα έργα, τεχνικές και συστήματα συμπεριφοράς, που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους, να εναρμονισθούν με τον υπερφυσικό Εαυτό τους και να μεταβούν με μεγαλύτερη ευκολία στη νέα εποχή της διαφάνειας και της ανάπτυξης/ εξάπλωσης.

Project Camelot-ερώτηση 18η:
Η φιλοσοφία μας είναι πως η καλύτερη κρυψώνα είναι η δημοσιότητα. Εσύ αποφάσισες να παραμείνεις κρυμμένος και ανώνυμος. Θα ήθελες να μας πεις τι ισχύει σχετικά και ποιες εμπειρίες έχεις κάνει με τους κυρίαρχους? Παρακολουθείσαι εσύ ή η εργασία σου? Ποιες καταστάσεις θα μπορούσαν να σε παρακινήσουν, ώστε να εμφανιστείς μελλοντικά και δημόσια?

James:
Δεν παραμένω ανώνυμος για να κρυφτώ από τους κυρίαρχους. Είμαι μία απεριόριστη οντότητα όπως εσύ και κάθε άλλος. Παραμένω ανώνυμος, για να αφήσω σε πρώτο πλάνο τα έργα μου, χωρίς να καλύπτονται από ένα άτομο ή ένα image, διότι ούτε άτομο, ούτε image είμαι. Επιπλέον οι κυρίαρχοι γνωρίζουν ποιος είμαι και που μπορούν να με βρουν, εάν το θελήσουν.

Η αποστολή μου, όσο μονόπλευρη και να φαίνεται είναι να οδηγήσω την ανθρωπότητα πίσω στην κυρίαρχη ολότητα. Σε αυτό τον όρο είναι κωδικοποιημένο ένα σχέδιο (κόνσεπτ), που είναι πολυεπίπεδο. Μερικοί άνθρωποι θα κατανοήσουν διαισθητικά αμέσως τι εννοεί, ακόμη και αν δεν γνωρίζουν γιατί ή τι ακριβώς εννοεί ο όρος. Όταν πρωτοεμφανίστηκε πριν από δέκα χρόνια στη σελίδα www.wingmakers.com, δεν αποκαλύφτηκε σε όλο του το εύρος. Μέσω αυτής της συνέντευξης, όπως και μέσα από επόμενα κείμενα φωτίζεται ένα επιπλέον εννοιολογικό επίπεδο του.

Η κυρίαρχη ολότητα (sovereign integral) είναι η διάφανη οντότητα της ανάπτυξης, που είναι προσαρμοσμένη κατά μοναδικό τρόπο στην εποχή, στην οποία μεταβαίνουμε. Είναι η πύλη, μέσω της οποίας ένα άτομο βιώνει την Πρωταρχική Πηγή στην απεριόριστη ολότητα, ισότητα και αλήθεια της.

Η κυρίαρχη ολότητα δεν είναι η ψυχή ούτε το πνεύμα. Δεν είναι ούτε ο θεός. Δεν έχει καμία σχέση με τη σύνθεση θεός-πνεύμα-ψυχή, διότι στέκεται έξω από την κατασκευή που προκύπτει από το σύστημα ανθρώπινης Νόησης. Γι’ αυτό και αποτελεί μια τόσο μεγάλη πρόκληση το να κατανοήσει κανείς, τι είναι η κυρίαρχη ολότητα –και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η μεγάλη προετοιμασία, μέχρι να μπορέσει κανείς να βιώσει αυτές τις δίχως σύγκριση ιδιότητες και αυτούς τους υπερδιαστατικούς τρόπους έκφρασης.

Η κυρίαρχη ολότητα βρίσκεται έξω από τη φυλακή και παρ’ όλ’ αυτά –λόγω της απεριόριστης φύσης της- την περικλείει. Επειδή συμπεριλαμβάνει και το ανθρώπινο σώμα, είναι τόσο κοντά μας όσο η αναπνοή και παρόλ' αυτά «διάγει» μια κβαντική ύπαρξη στην κενότητα και τη σιωπή. Γνωρίζω πως αυτή η περιγραφή της κενότητας δεν είναι ικανοποιητική και πως κάποιους ίσως και να τους τρομάζει. Όμως όταν μιλώ για κενότητα, εννοώ σε τελική ανάλυση την έλλειψη κάθε είδους ψευδαίσθησης –όλων των απατηλών και διαχωριστικών γραμμών, που παράγει το Σύστημα Ανθρώπινης Νόησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου