Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Αναπνοή: η πύλη για την αληθινή μας φύση!

Κβαντικές στιγμές : η ύπαρξη στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

(μετάφραση-απόδοση Βίκυ Χρυσού)


Μερικές ακόμη συμβουλές για το ξεκίνημα. Το κβαντικό διάλειμμα που λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την εκπνοή μπορεί σε μερικούς ανθρώπους να ξυπνήσει αισθήματα πανικού. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο ελάττωσε το ρυθμό σου έτσι, ώστε κάθε βήμα να διαρκεί λιγότερο. Εάν για παράδειγμα εφάρμοζες ένα κύκλο 4ων βημάτων-αναπνοών, μείωσε τα στα τρία. Το αίσθημα πανικού θα εξαφανιστεί εάν εφαρμόζεις την τεχνική. Αυτά τα σταματήματα, τα κβαντικά διαλείμματα έχουν κάποιο νόημα, το οποίο θα κατανοήσεις με τον καιρό.


Θα πρότεινα επίσης να στρέψεις την προσοχή σου στην αναπνοή σου –στον ήχο της, στην αίσθηση της, πως είναι μέσα στα πνευμόνια σου, πως σχηματίζουν τα χείλη σου την εκπνοή, πως κυλά μέσα στο σύστημα σου κτλ. Αυτή η συλλογή σε συνδέει με το πρωταρχικό σημείο ή σημείο εκκίνησης της κυρίαρχης ολότητας σου, διότι η αναπνοή είναι η πύλη της άπειρης και αιώνιας οντότητας, που στην πραγματικότητα είσαι. Και μέσω αυτής της πύλης είναι που εκδηλώνεται στο φυσικό κόσμο.

Εάν εξασκείς τα κβαντικά διαλείμματα υπάρχει μία φυσική τάση για μία εμπειρία φωτός ή μίας νέας διάστασης, να μιλάς με οντότητες ή ακόμη και με το θεό, ή να έχεις εμπειρίες “wow”, που όλες τους δηλώνουν πως είσαι στο σωστό δρόμο. Η πρακτική των κβαντικών διαλειμμάτων θα σου φέρει νέες εμπειρίες και συνειδητοποίηση, ας μην έχεις όμως καμία προσδοκία. Το ξαναλέω: τα ανθρώπινα όντα λατρεύουν τη διέγερση. Λατρεύουν τη θέα ανώτερων διαστάσεων, σαν να είναι η όραση πίστη. Όμως όλα όσα υπάρχουν στον κβαντικό χωροχρόνο, δεν είναι εναρμονισμένο με το Σύστημα Ανθρώπινης Νόησης (HMS). Τα κβάντα είναι καταγωγή/προέλευση. Είναι μετα-φυσικό και προηγείται οπτικών, ακουστικών και αισθητικών εμπειριών. Προηγείται σκέψεων και συναισθημάτων. Έτσι προηγείται αυτών των διεγέρσεων και στην πράξη είναι κατά κάποιο τρόπο κρυμμένο πίσω από αυτές.

Η εμπειρία “wow” μπορεί να συμβεί ίσως σε μία μορφή που δεν μπορεί να ερμηνεύσει το δικό σου Σύστημα Ανθρώπινης Νόησης (HMS), που δεν μπορεί να την μεταφράσει σε εικόνες, λέξεις, συναισθήματα, σκέψεις. Οπότε άφησε κάθε προσδοκία συγκεκριμένων εμπειριών και ακολούθησε απλώς την αναπνοή σου. Η στιγμή κατά την οποία θα εισέλθει η κυρίαρχη ολότητα εντός του Συστήματος Ανθρώπινης νόησης (HMS ) σου και θα δηλώσει την παρουσία της, δεν θα την ξεχάσεις ποτέ, ούτε θα την μπερδέψεις με κάτι άλλο, διαφορετικό από αυτό που είναι.
Μπορεί να συμβεί καθώς πλένεις τα δόντια σου, καθώς γράφεις ένα μήνυμα ή ξαπλώνεις στον καναπέ. Θα συμβεί στον καιρό του.

Εκτός από τα κβαντικά διαλείμματα συνιστώ να προσαρμόσεις τη ζωή σου σε νέες ποιότητες. Στην ιστοσελίδα www.eventtemples.org μπορείς να βρεις δωρεάν ένα αρχείο PDF, στο οποίο εμβαθύνω και στις έξι αρετές της καρδιάς. Αυτή η πρακτική βοήθεια προσανατολισμού μπορεί να σε υποστηρίξει στο να διαμορφώσεις μια πιο αρμονική ζωή. Ίσως να σε βοηθήσει ακόμη και η μέθοδος κβαντικών στιγμών.
Η κβαντική στιγμή μοιράζει την ημέρα σου σε μία σειρά εμπειριών «χρονικής απώλειας» που ακολουθούν η μία την άλλη (εμπειρίες χρόνου). Με άλλα λόγια οι ‘στιγμές’, σύμφωνα με αυτό τον ορισμό, είναι εμπειρίες «περάσματος/ ['αποσπασματικής μετάβασης', κάτι σαν καρέ καρέ κίνηση σε ταινία σημ. μτφ]». Όταν για παράδειγμα το πρωί σηκώνεσαι από το κρεββάτι, ξεκινάς μία νέα εμπειρία «περάσματος» ή μία κβαντική στιγμή. Πριν μπεις σε μια νέα εμπειρία περάσματος, εφαρμόζεις μία σύντομη εκδοχή κβαντικού διαλείμματος –ένα έως δύο κύκλους αναπνοής: εισπνοή, κβαντικό διάλειμμα, εκπνοή, κβαντικό διάλειμμα. Έτσι επαναδιαμορφώνεται το σημείο εκκίνησης σου (first point) και το φυσικό εργαλείο σου (το σώμα) ακυρώνεται στον κβαντικό χώρο. Καθώς προχωράς με την εμπειρία του ξυπνήματος, του πλυσίματος του προσώπου σου, του βουρτσίσματος των δοντιών σου κτλ, προχωράς παράλληλα με την ώρα που περνά.

Η κβαντική στιγμή ως σημείο εκκίνησης επιτρέπει στο άτομο να αναγνωρίσει, πως είναι κυρίαρχο και απεριόριστο –δίχως όρια- και πως υπάρχει στο Εδώ και Τώρα –ακριβώς εδώ και τώρα. Δεν περιπλέει στα επίπεδα της ψυχής, δεν κρύβεται πίσω από τα ενδύματα ενός θεού ή ενός Μάστερ, δεν είναι κάτι διαχωρισμένο από το σώμα και επιπλέον δεν προσπαθεί να αποφύγει την κατάσταση του να είναι άνθρωπος. Είναι ακριβώς εδώ και θα Είναι πάντοτε εδώ. 
Η κβαντική στιγμή μοιράζει την ημέρα σε χρονικές ενότητες. Είναι σαν να περνά κανείς μέσα από διάφορες πόρτες και πίσω από κάθε πόρτα περιμένει μία άλλη εμπειρία, η οποία διαφέρει από τις προηγούμενες. Αυτές οι εμπειρίες μπορεί να είναι πολύ απλής φύσης, π.χ. ·
  • κατευθύνεσαι προς το γραφείο σου με το αυτοκίνητο σου (στιγμή 1)
  • και στο γραφείο χτυπά το τηλέφωνο και αρχίζεις μία συνομιλία (στιγμή 2).
Ολόκληρη η ζωή σου είναι μία ακολουθία από στιγμές χρόνου που περνά –από στιγμές με απώλεια χρόνου- και σε κάθε περιοχή που περνά συνοδεύεσαι από τον άπειρο Εαυτό σου, που σε αυτό τον κόσμο αναζητά μόνο ένα: να πραγματωθεί, να ολοκληρωθεί, εντός των ορίων του ανθρώπινου εργαλείου.

Ο κόσμος μας υπερφορτίζεται με πληροφορίες και γνώσεις που διασκορπίζονται δίχως επιλογή προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο κάθε ένας σου λέει, πως αυτός ή ο άλλος, είναι ο δρόμος που οδηγεί στη αλήθεια και κάθε φορά ο «δρόμος» οδηγεί στο διαχωρισμό και κατά συνέπεια στην εξαπάτηση.
Καθώς βρίσκεσαι εντός της κβαντικής στιγμής, βλέπεις, πως ο δρόμος έχει πάντοτε μονάχα δύο διακλαδώσεις: της αλήθειας και της μη-αλήθειας.

Αλήθεια είναι η αναπνοή της ζωής, που πηγάζει από την κυρίαρχη ολότητα. Μη-αλήθεια είναι το σύστημα του ανθρώπινου πνεύματος, που σαν παπαγάλος επαναλαμβάνει γνώσεις και πληροφορίες που πέφτουν πάνω μας σαν βροχή μέσω κινητών, τηλεόρασης, βιβλίων, σεμιναρίων, κινηματογραφικών έργων, ηλεκτρονικών εργασιών (e-papers), ιστοσελίδων, εφημερίδων, ανθρώπινες σχέσεις και όλες τις άλλες γωνιές της ανθρώπινης ζωής.
Το να αναγνωρίσουμε και να πραγματώσουμε εδώ τον Εαυτό σαν κυρίαρχη ολότητα και να εκφράσουμε αυτή τη συνειδητοποίηση –επίγνωση- ενώ βρισκόμαστε μέσα στο ανθρώπινο εργαλείο, απαιτεί να συλλέγουμε και να εφαρμόζουμε δίχως παράλειψη τις έξι αρετές της καρδιάς εντός του δικού μας τοπικού σύμπαντος τις εμπειρίες «απώλειας χρόνου» μέσω των οποίων κινούμαστε στο φυσικό επίπεδο.

Το σημείο κλειδί για αυτή την επίγνωση είναι μία άμεση, νηφάλια και ειλικρινής απογραφή της συμπεριφοράς μας και η εφαρμογή των έξι αρετών της καρδιάς πάνω σε αυτές τις συνήθειες συμπεριφοράς, που έχουν γίνει τρόπος έκφρασης της δικής μας αυταπάτης και μη-αλήθειας.

Η κβαντική στιγμή σε βοηθά να είσαι παρόν εδώ και τώρα και να βιώνεις τον Εαυτό σου σαν παρατηρητή και όχι σαν κάτι/κάποιον που κρίνει εσένα ή τους άλλους. Παράλληλα βοηθά τη διατήρηση της νηφάλιας ικανότητας κρίσης της κυρίαρχης ολότητας κατευθύνοντας συγχώρεση και κατανόηση στην κβαντική στιγμή την οποία μόλις βιώνεις. Σταδιακά γίνεται τρόπος ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου