Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Το όραμα των WingMakers*:


η εξέλιξη μέσω της "κυρίαρχης ολότητας" (
Sovereign Integral)
(μετάφραση από τα γερμανικά Βίκυ Χρυσού)

Ερώτηση - Project Camelot:
Αρκετοί άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται με τα επίκαιρα συμβάντα και τα σχολιάζουν, εμφανίζονται ανήσυχοι εξ αιτίας των φαινομενικά σκοτεινών μηνυμάτων και των προειδοποιήσεων σχετικά με πιθανά μεγάλα προβλήματα [που επέρχονται]. Άλλοι πάλι επικεντρώνονται μόνο στα μηνύματα ελπίδας και Φωτός και αρνούνται να χαρίσουν την προσοχή τους σε κακές ειδήσεις. Εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ενώσουμε και τις δύο προσεγγίσεις, επειδή κατανοούμε, πως εξαρτάται από τον κάθε ένα μας, το εάν και πως θα εκδηλωθούν.

Όμως αρκετοί από τους αναγνώστες μας επιλέγουν τη μία ή την άλλη οπτική γωνία. Ποιά φιλοσοφία εκπροσωπείς εσύ και αυτοί εκ μέρους των οποίων μιλάς, σχετικά με το συγκεκριμένο δίλλημα? Μπορείς να ρίξεις φως στην τρέχουσα συζήτηση των δύο ομάδων, οι οποίες νοιάζονται για το μέλλον του κόσμου μας?

James:
Η ανησυχητική κατάσταση του κόσμου μας είναι μία πραγματικότητα. Εάν κοιτάξουμε την πολιτική των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε θα διαπιστώσουμε πως εκεί υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα να δούμε, που να σχετίζονται με συνεργασία, ανθρωπιά, φωτεινή δράση ή γενικά ευφυή συμπεριφορά, που να βασίζεται στην ισότητα και την ενότητα.

Η ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες γενεές είναι σαν μία οικογένεια. Οι άνθρωποι επιστρέφουν συνεχώς στον μητρικό πλανήτη τους, τη Γη, για να συνεχίσουν από εκεί όπου η προηγούμενη γενεά είχε σταματήσει σχετικά με θέματα κυριαρχίας, ικανοποίησης κατώτερων επιθυμιών, ανέσεις διαβίωσης και τεχνολογίας.
Η συναισθηματική ωριμότητα όμως παραμένει κολλημένη σε κατακάθια βιασμού, κακοποίησης, δουλείας, πολέμου, ανειλικρίνειας, απληστίας, κυβερνητικής απάτης και εκατοντάδες άλλα βάρη.

Υπεύθυνοι γι' αυτό είναι αδύναμοι, απογοητευμένοι άνθρωποι, που προγραμματίστηκαν έτσι, ώστε να βλέπουν μόνο την εξωτερική εκδήλωση του ανθρώπινου πνεύματος και τα όρια του.

Η ανθρωπότητα χτίζει διαμέσου χιλιάδων γενεών μία πυραμίδα εκδηλωμένης ζωής και κάθε νέα γενιά χτίζει και ένα νέο στρώμα- μία βελτίωση όσων αφορά την τεχνολογία και τις ανέσεις διαβίωσης. Πλησιάζουμε στην κορυφή της πυραμίδας, όπου δεν υπάρχει πλέον τίποτε να προσθέσουμε. Η πυραμίδα έχει ολοκληρωθεί και εμείς -ο κάθε ένας μας- πρέπει τώρα να δούμε το έργο μας και να αναρωτηθούμε, με ποιό τρόπο αυτό το έργο εκφράζει την υπερβατική μας φύση, τον πραγματικό μας Εαυτό.

Η πυραμίδα της ανθρωπότητας εκδηλώνεται στον τρισδιάστατο κόσμο, αλλά πηγάζει από μία σειρά υποθέσεων οι οποίες είναι ανακριβείς.
  • Ποιές είναι αυτές οι υποθέσεις?
  • Τι τις κάνει λανθασμένες?
  • Πως έχει ξεφύγει από την πορεία της η ανθρωπότητα, δημιουργώντας πολιτισμικές και κοινωνικές δομές, οι οποίες αποτελούν φτωχά καθρεφτίσματα αυτού που πραγματικά είμαστε?

Υπάρχει ένα ειδικό σύστημα δομών, το οποίο έχει δημιουργηθεί με το πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, για να τραβά ξανά και ξανά την ανθρωπότητα προς τα κάτω, σε ένα επίπεδο εξέλιξης, από το οποίο δεν μπορεί να αναπαράγει τίποτε διαφορετικό από ελαττωματικούς πολιτισμούς.

Για να απαντήσω διαφορετικά την ερώτηση σου, θα πρέπει να εξηγήσω αυτό το Σύστημα και να εισάγω ορισμένα νέα στοιχεία.

Στην ιστοσελίδα www.lyricus.org περιγράφεται αυτό το σύστημα δομών ως "καταστολή της κυρίαρχης ολότητας". Θα εξηγήσω λοιπόν στη συνέχεια τα εννέα βασικά στοιχεία του συστήματος.

Πριν συνεχίσεις την ανάγνωση, αγαπητέ αναγνώστη, θα ήθελα να σε προειδοποιήσω. Στη συνέχεια σε περιμένει μία νηφάλια, σκληρή ανάλυση αυτού του καταπιεστικού συστήματος και συστήνω σε όλους τη διατήρηση μίας ουδέτερης στάσης απέναντι στις απαντήσεις μου κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Πληροφορίες τις οποίες αντιλαμβάνεσαι ως ιδιαίτερα σκληρές ή εκφοβιστικές, καλύτερα να τις προσπεράσεις και να τις ξαναδείς καλύτερα κάποια άλλη στιγμή. Αυτά που ακολουθούν δεν ενδείκνυνται για τον καθένα.

Μερικοί μπορεί να θεωρήσουν ότι απειλούνται και να είναι έντρομοι, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν την αίσθηση ότι κάποιος τους τράβηξε το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Εάν ανήκεις σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, ίσως να μην είσαι έτοιμος για μια αντιπαράθεση με αυτές τις πραγματικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου